SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Köpings Simsällskap
Styrelsen

Ordförande: Anida Carlsson               

Sekreterare: Anna Pettersson              

Kassör: Annica Jigelius

Ledamöter: 

                     Michael Johansson

                     Tommy Carlsson

                     Sarah Lundgren

                     Elin Sträng

                     Moaz Younes

                     Maria Zetterqvist

                     Carina Runnebring

 

kontakt mail:          kss@koping.net

 

KSS mål och policy

Policy:

KSS ska vara till för alla som är intresserade av att träna simning regelbundet och förbättra sin simteknik. Föreningen ska aktivt bedriva en barnverksamhet som främjar simkunnighet och skapar ett intresse för simning som idrott. Föreningen ska skapa möjligheter för träning och deltagande i tävlingar. Det ska vara kul att simma i KSS samt att delta i dess övriga verksamhet.

Målsättning:

Föreningen ska ha en barnverksamhet från 4 års ålder, ha ett 40 tal ungdomar aktiva i träningsgrupper med målsättning att uppnå goda prestationer.

Ha tillgång till kvalificerade tränare genom intern rekrytering och utbildning.

Engagera och utbilda funktionärer i tillräckligt stort antal för att kunna arrangera egna tävlingar.

Skapa ett klimat med jämlikhet och gemenskap mellan åldersgrupper samt mellan pojkar och flickor inom föreningens verksamhet.

Sträva efter utökad gemenskap mellan föräldrar, tränare och simmare.

Köpings SimSällskaps historia  
 
Den 7 augusti 1933 hölls det första sammanträdet för att få till stånd ett simsällskap

i Köping. En interimsstyrelse valdes den 22 augusti 1933. Redan då hade ett 20-tal personer 
anmält sitt intresse för ett medlemskap. I januari 1934 valdes den första styrelsen 
som höll sitt första styrelsesammanträde den 16 mars 1934, 8 juli 1934 gjorde simsällskapet sitt första framträdande. Det var vid simningens dag då simborgarmärket för första gången kunde erövras. En trupp ur Västerås simsällskap skulle göra en uppvisning. 
 
Efter ritningar från Svenska Simförbundet och för en kostnad av fem kronor hade det byggts ett hopptorn vid Malmön. Det nya hopptornet var en sensation, men efter några hopp kapsejsade tornet och fiaskot var fullbordat. Hopptornet byggdes sedan om till bryggor. 
Däremot blev simborgarproven en succé. Inte mindre än 216 simborgarprov avlades och det var en toppnotering i hela landet.
14 juli 1935 invigdes Köpings badhus. Men tyvärr blev utrymmena alldeles för små. Simbassängen blev endast 16,67 meter. Trots detta började simningen i Köping ta fart. Bland annat tävlade man mycket med Västerås, Arboga och Kungsör. 
Sedan avtog simverksamheten och tog inte fart igen förrän badhuset byggdes om till

25-metersbassäng. 
Det nya badet med 25-metersbasäng stod klart 1964.Man fick under efterföljande år fram många simmare som tog DM-tecken och även simmade om SM-titlar. Enligt säkra källor var Laila Reveneu simsällskapets första distriktsmästare. 

Den första pojken som simmade under minuten på 100 m frisim heter Anders Holmqvist. Sedan dess har många Köpingssimmare simmat under minuten. 
Den 26 augusti 1986 inträffade en brand i badhushallen som spred sig och totalförstörde samtliga utrymmen inom badhuset utom simhallen som endast blev rök och vattenskadad.  Därmed blev vi även utan klubblokal och klubbens tillhörigheter och dokumentation brann upp. 
Under ett par månaders tid fick simträningen bedrivas i Malmabadet i Kolsva. Sedan provisoriska dusch- och omklädningsrum byggts och simhallen sanerats kunde simträningen åter bedrivas i Karlbergsbadet. 
Förutom simträning har vi inom simsällskapet varje år ett juldopp med luciafirande. Många personer har genom åren arbetat i pysselgrupper för att producera alster till försäljning under juldoppet. En mycket värdefull insats som bedrivits i det tysta. De senaste åren har Juldoppet koncentrerats på att visa upp simmarna i en final av klubbmästerskapet ”Köpings snabbaste”, luciatablå, vattenbalett och skämthopp.

Några lotterier och fikaförsäljning har bidragit till feststämningen. 
Vi har även under åren 1984-86 bedrivit vattenpolo. 
Många barn har startat sin simmarkarriär inom plask- och lekverksamheten. Denna verksamhet har lärt många barn att simma under åren. 
Baby-sim har även förekommit inom simsällskapet.
1992 startades vattengymnastik med ett 30-tal deltagare, som tränade 2 gånger/vecka.  
Masterssimning har under årens lopp haft deltagare i SM-, EM- och även VM-tävlingar. Medaljskörden har under åren blivit omfattande. Bland annat har Kent Hamberg erövrat en silvermedalj i VM i Brasilien. 
Crawlskola för vuxna är en ny uppskattad aktivitet som startades upp 2006. Masters har fått många nya simmare genom den verksamheten och man behöver ju inte bli proffs för att tycka simträning är kul.

 
Våra sponsorer